Žrijeb bez milosti za Barcelonu, ni Realu neće biti ništa lakše

Superkup Španije igra se u Saudijskoj Arabiji

Žrijeb bez milosti za Barcelonu, ni Realu neće biti ništa lakše

E. Škorić

Španski nogometni savez donio je odluku da se naredna tri turnira Superkupa igraju na drugom kontinentu. 

Da, dobro ste pročitali, igrat će se u drugačijem izdanju nego što je to ranije bio slučaj. Prije su igrali pobjednici lige protiv pobjednika Kupa, a sada se igra po formatu turnira - četiri ekipe koje se bore za trofej.

Jeddah (Saudijska Arabija) bit će domaćin španskim ekipama koje u naredne tri sezone budu igrale Superkup, a Špancima po ugovoru pripada 40 miliona eura po sezoni.

Jedan od uslova koji je imalo rukovodstvo Španskog saveza je bio da se na tim utakmicma dopusti ženama da mogu doći na stadion.

Od 8. do 12. januara igra se završni turnir Superkupa u novom formatu. Sve utakmice igrat će se na spektakularnom stadionu Kralja Abdullaha koj ima kapacitet 62.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas je održan žrijeb, a u polufinalu se sastaju:
Valencia - Real Madrid
Barcelona - Atletico Madrid

Susret Valencije i Reala igra se 8. januara, a devetog je na programu duel Barce i Atletica. Dan kasniej igra se meč za treće mjetso i finale je 12. januara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pare, pare...
3 0
kiklop
izgubis 09.01. a za trece mjesto igras 10.01. mudro mudro
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi