Olmo u januaru mijenja klub?

Bjelica priznao španskim medijima: "Gledamo njegove posljednje utakmice u dresu Dinama"

Endin Čaušević

Španski fudbaler Dani Olmo i ove sezone je bez premca najbolji igrač zagrebačkog Dinama.

Olmo je prošle sezone skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama, a mnogi su bili iznenađeni što je ljetos odlučio ostati u Dinamu. I ove sezone Olmo igra odlično, te je na 17 utakmica uspio postići šest golova i upisati šest asistencija.

Svojim igrama izborio se za poziv u A selekciji Španije, te je prije nekoliko dana priznao da je imao čak šansu da zaigra za Hrvatsku. No, on je izabrao Španiju i poručio je da je to jednostavno njegova zemlja.

O Olmu danas je za španske medije pričao i trener Dinama, Nenad Bjelica, koji se ovih dana nalazi u Barceloni na jednom od seminara. On je priznao da će Olmo veoma brzo napustiti Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Dani je impresivan kao fudbaler i osoba. Veoma je skroman, ali i ambiciozan istovremeno. Želi svako dana da uči i ponosan sam što je dio moje ekipe. Mislim da gledamo njegove posljednje utakmice u Dinamu. Ima mnogo ponuda i na kraju će u dogovoru s klubom izabrati najbolju opciju za obje strane. Vjerujem da je spreman da igra za najbolje klubove u Evropi", rekao je Bjelica za Cadena SER.

Trener Dinama tako je dao do znanja da će Olmo vjerovatno već u januaru promijeniti klub. Dinamo za njega traži oko 40 miliona eura, te već postoji nekoliko veoma zainteresovanih klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.