Olmova prva pressica u reprezentaciji Španije: Hrvatska me željela, ali...

Mladi fudbaler Dinama postao član Crvene furije

Olmova prva pressica u reprezentaciji Španije: Hrvatska me željela, ali...

Najbolji fudbaler Dinamo Zagreba Dani Olmo prvi put je pozvan u seniorsku reprezentaciju Španije. 

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Španije odmah se pojavio na press konferenciji i predstavio španskim novinarima.

Između ostalog otkrio je da je bilo interesa i iz HNL-a da on zaigra za reprezentaciju Hrvatske.

"Istina, bilo je interesa iz Hrvatske, ali moja je jedina namjera bila zaigrati za Španiju. Na kraju sam u tome i uspio. Saigrači su me dobro prihvatili i dočekali raširenih ruku", ogovorio je Olmo.

Ima cilj da zaigra na EURO-u narednog ljeta.

"Malo je daleko, ali moj cilj je nastup za Španiju na Europskom prvenstvu. Radim svaki dan da budem što bolji i nastavit ću raditi da dobijem i tu šansu".

"Kada sam 2014. godine odlazio u Hrvatsku, cilj mi je bio postati dobar fudbaler. I reprezentativac. Velikim radom i trudom sam sve uspio. Naporno sam radio, dobro igrao u Dinamu i mladoj reprezentaciji da bih se ovdje našao", kaže Olmo.

Opisao je i trenutak kada je saznao da je dobio poziv.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trener Dinama nas je sve okupio na treningu i rekao novosti. Nisam to očekivao i bilo je jako lijepo. Saigrači su mi čestitali, bio je to poseban trenutak za mene. Zaista sam to silno želio".

Španiju u narednim danima očekuju kvalifikacioni susreti protiv Malte i Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi