(Foto: EPA)

Inter ga definitivno prodaje

Wanda sjeda za pregovarački stol: Transfer Maura Icardija je izvjestan

Midhat Šljivak

Mauro Icardi ove sezone igra kao posuđen igrač Intera u PSG-u.

Argentinskog napadača dobro ide u Parizu. Postigao je devet pogodaka u deset utakmica i u klubu su itekako zadovoljni njegovim učinkom.

Kako za njega u Interu više nema mjesta, klub će ga prodati narednog ljeta, a upravo je PSG taj koji će vjerovatno otkupiti ugovor od Nerazzurra.

Parižani su spremni da plate 65 miliona eura za usluge 26-godišnjeg napadača, a da su ozbiljni oko toga svjedoči činjenica da su već zakazali sastanak sa Maurovom suprugom i agentom Wandom Narom.

Njemu će biti ponuđen petogodišnji ugovor sa PSG-om. Uslovi još uvijek nisu poznati, ali sasvim sigurno da francuski prvak neće štediti kada je u pitanju plata za argentinskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Icardi će imati priliku da ostane član tima iz Pariza, a konačnu odluku će vjerovatno na kraju donijeti Wanda. Mauro je u potpunosti brigu oko karijere prepustio njoj. On samo želi igrati i za ostale stvari ga nije briga.

Argentinski napadač je u karijeri prije Intera nastupao još za Sampdoriju, a nosio je i dres omladinskih selekcija Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.