Conte: Znam da zahtijevam puno od igrača, ali želim pobjeđivati
Italijan radi samo da bi pobjeđivao

Trener Intera je svjestan da se njegov način rada ne sviđa baš svima

Conte: Znam da zahtijevam puno od igrača, ali želim pobjeđivati

S. Pašalić

Antonio Conte je ovog ljeta preuzeo Inter i bilježi sjajne rezultate sa ovim timom u Seriji A.

Nerazzurri se nakon 12. kola nalaze na drugom mjestu sa 31 osvojenim bodom i imaju samo bod zaostatka za vodećim Juventusom.

Conte je poznat po svom načinu rada i on je ponovo dao rezultate, a upravo o tome je govorio i u Saudijskoj Arabiji gdje se zaputio tokom reprezentativne pauze.

"Moram biti prvi koji je dao dobar primjer i dati ne 100 posto, već 110 posto", rekao je Conte.

"Kad počnete sa svakodnevnim radom, očito je da podižete i letvicu za one koji rade s vama, vaše igrače."

"Zahtjevi moraju postati visoki za sve nas ako želimo pisati historiju - ili u našem smislu osvojiti stvari."

"To je zato što pobjednici pišu historiju za klubove koje predstavljaju. Svjestan sam da sam vrlo zahtjevan i da se toliko ljudi bori sa mnom."

"Kad stignete u novi klub, nisu svi naviknuti na tempo koji unesete i rizikujete da vas neko napusti jer ne mogu izdržati tempo."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Međutim, ako je ambicija pobijediti, postići nešto važno i ispisati historiju, onda je neizbježno tražiti toliko od sebe i drugih."

"To je način na koji možete nadmašiti i pokušati pobijediti. Ne znači na kraju da ćemo pobijediti, ali važno je da na kraju sezone znate da ste napravili sve što je moguće u radu na postizanju maksimuma.", zaključio je Conte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi