Ibrahimovićev prijatelj sasvim otvoreno

"Ako se moram kladiti gdje će Ibrahimović preći, reći ću Milan"

Zlatan Ibrahimović je ponovo tema broj jedan kada su u pitanju transfer špekulacije. 

Popularni Ibrakadabra je i zvanično napustio Los Angeles Galaxy i uveliko se špekuliše gdje će nastaviti karijeru.

Mnogo je opcija u igri, a njegov prijatelj i nekadašnji saigrač iz reprezentacije Albin Ekdal smatra da je najbliži povratku u Milan.

"Svakodnevno mediji pišu o Ibrahimoviću, ali nikad se ne zna kakvu će odluku Zlatan donijeti. Spominje se Bologna, u kojoj sam i ja igrao, ali ga teško mogu zamisliti ondje. Ako bih se morao kladiti, rekao bih - Milan. Čini mi se da je Milan najprirodnije mjesto za Zlatana", kazao je trenutni član Sampdorije inostranim medijima.

Podsjetimo, Ibrahimović je igrao za Milan u periodu od 2010. do 2012. godine kada je skupa sa Thiagom Silvom prešao u PSG.

Osim Rossonera, od italijanskih klubova Ibra se povezuje sa Bolognom, Napolijem i Romom.

Iako ima 38 godina, odigrao je fantastičnu sezonu u MLS ligi i pokazao da još uvijek ima šta ponuditi i u evropskom nogometu.

O povratku u Italiju nedavno je rekao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da li bih bio spreman da igram u Seriji A? Da, 100 posto. Kako se osjećam, kako igram, i dalje bih pravio razliku bilo da je to u Italiji ili u drugim državama. Moj ugovor ističe u decembru i ne znam šta će se desiti nakon toga", kazao je tada Šveđanin.

Osim za Milan, u Italiji je igrao za Juve i Inter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.