Vrać se u Italiju

Ibrahimović odabrao klub, godišnje će zarađivati 3,5 miliona eura

Edmir Škorić

Prema nekim izvještajima u Italiji, Zlatan Ibrahimović je odabrao novi klub.

Švedski veteran (38) napustio je Los Angeles Galaxy i u januaru će zaigrati u još jednom evropskom klubu. Kako sada stvari stoje, vraća se u Seriju A.

Ibrahimović je postigao 52 pogotka i imao je 17 asistencija u 53 meča za Galaxy, a čini se da se sada vraća u Milan.

U razgovoru za Sport Mediaset, novinar Claudio Raimondi potvrdio je da je Zlatan odlučio napustiti Los Angeles Galaxy i da sada traži klub koji mu može jamčiti vodeću ulogu i plaću koju će dobiti.

Šveđanin traži plaću od 3,5 miliona eura godišnje, a Milan, Napoli i Bologna spremni su mu ponuditi ugovor na šest mjeseci s opcijom još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema tim uslovima, vlasnici Milana Elliott Management ne bi se protivili Ibrahimovićevom povratku, a igrač je jasno dao do znanja da je ponovni susret s Milanom njegov prvi izbor.

Ibrahimović je ranije nosio dres Milana, Juventusa i Intera u Seriji A, a igrao je još za Malmo, Ajax, Barcelonu, PSG i Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.