Topnici traže pojačanje u odbrani

Arsenal u Torino šalje ponudu tešku 40 miliona eura

Admin Čaušević

Arsenal je posljednjih godina daleko od vrha engleskog fudbala, a Topnici već nekoliko sezona ne igraju ni u Ligi prvaka.

Prema pisanju britanskog Guardiana jedna od glavnih meta Arsenala u predstojećem zimskom prijelaznom roku bit će defanzivac Juventusa, Merih Demiral.

Demiral je ljetos stigao iz Sassuola, ali usljed jake konkurencije češće igra za reprezentaciju Turske nego u dresu Bianconera.

Turska je u četvrtak odigrala 0:0 s Islandom i tako izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Velike zasluge za to pripadaju i talentovanom štoperu koji je u finišu meča s gol-linije izbacio jednu loptu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na tribinama Ali Sami Yen Turk Telecom Arene nalzili su se i skauti Arsenala koji mogu biti zadovoljni viđenim te su u londonskom klubu za Demirala spremili 40 miliona eura.

Ovaj 21-godišnjak kojeg je Stara dama platila 18 miliona eura je u dosadašnjem dijelu sezone za Juventus upisao samo jedan nastup i to u pobjedi nad Veronom (2:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.