Britanski mediji špekulišu

Guardiola se sprema na odlazak iz Manchester Cityja?

Admin Čaušević

Četvrta sezona u Manchester Cityju bi ujedno mogla biti i posljednja za Pepa Guradiolu na klupi Građana. 

Guardiola je za City ugovorom vezan do 2021. godine, ali Mirror danas donosi priču o klauzuli prema kojoj izumitelj "tika-take" ima pravo na raskid saradnje.

Glasine o odlasku španskog stručnjaka su sve učestalije posljednjih mjeseci, a sve je ubrzalo i nezadovoljstvo njegove porodice životom u Manchesteru.

Njegova supuga Cristina se navodno već odselila u Španiju zajedno sa njihovom najmlađom kćerkom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se i o novom interesu Bayerna koji će na kraju sezone tražiti trenera, ali Guardiola i ne djeluje zainteresovan za povratak u Njemačku.

Ovaj 48-godišnji trener je u Manchesteru od ljeta 2016. godine, za taj period osvojio je dvije uzastopne titule prvaka Engleske, ali se još uvijek čeka na iskorak u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.