Oglasio se i Abidal

"Rakitiću je ljetos rečeno da je otpisan, nije problem da mu to opet ponovim"

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić će u januaru naredne godine gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Rakitić je nekoliko godina bio standardni prvotimac u katalonskoj ekipi, ali se ovog ljeta to neočekivano promijenilo. Hrvat je postao rezervna opcija, te mu Ernesto Valverde šansu daje tek u finišu utakmica.

Ovaj vezni fudbaler ne krije da mu sve to teško pada, a nedavno je rekao da se jednostavno osjeća kao curica kojoj su uzeli omiljenu igračku. Zbog toga se oglasio i sportski direktor Barcelone, Eric Abidal, koji je žestoko komentarisao tu Rakitićevu izjavu.

Abidal je odlučio jasno da kaže da je Rakitić već ljetos znao šta će se desiti ako ostane u Barceloni. Klub je bio spreman već tada da ga proda, ali je on odlučio ostati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao prvo, Rakitiću smo na vrijeme rekli da više ne računamo na njega. Objasnili smo mu da je to taktička sportska odluka kluba i da treba to da razumije. Činilo mi se da je tada to shvatio, a ako nije onda ću da mu to ponovim", rekao je Abidal i dodao.

"Nije korektno od Rakitića da sad svu odgovornost oko toga prebacuje na Valverdea. Njemu je rečeno ljetos šta će se desiti, ali je on preuzeo odgovornost i rizik zato što nije htio da ide iz kluba. Treba prihvatiti ovo što se dešava jer je znao da će tako biti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.