Španski mediji: Ivan Rakitić želi samo u jednom klubu nastaviti karijeru
Ivan Rakitić želi u Juventus

Hrvatski veznjak je čini se odabrao narednu destinaciju

Španski mediji: Ivan Rakitić želi samo u jednom klubu nastaviti karijeru

S. Pašalić

Ivan Rakitić će u zimskom prelaznom roku po svemu sudeći napustiti Barcelonu.

Nakon što je godinama bio standardni član prvog tima, hrvatski veznjak ove sezone nije u prvim planovima Ernestea Valverdea koji ga je još ovog ljeta otpisao, ali je Rakitić ipak ostao na Camp Nou.

Iako je 31-godišnji Hrvat ostao u Barceloni, nakon svega je mogao očekivati manju minutažu što se i potvrdilo ove sezone pa tako od deset utakmica koje je odigrao, niti u jednoj nije igrao svih 90 minuta i najviše koliko je u jednoj utakmici igrao ove sezone je bilo 62 minute u utakmici protiv Granade.

Katalonci žele da se riješe Rakitića i traže 35 miliona za njega, a postoji interes nekoliko klubova za njegove usluge.

Sportski direktor Barcelone, Eric Abidal, je u intervjuu za Mundo Deportivo potvrdio da je ovaj klub odbio ponudu od 15 miliona eura za Rakitića od jednog kluba iz Premier lige s kojom bi on u januaru otišao u Englesku.

Španski mediji također navode da Rakitić želi da njegov naredni klub bude Juventus iako su Milan, Inter i neki klubovi iz Premier lige pokazivali interes za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi