Kraljevi žele vratiti svog igrača s posudbe

Zbog čega će se u Wolverhamptonu pribojavati odluke Real Madrida?

Endin Čaušević

Mnogi s nestrpljenjem očekuju početak 2020. godine kada nas u januaru sigurno čeka dosta uzbuđenja što se tiče zimskog prelaznog roka.

Mnoge špekulacije već uveliko traju, a u centru pažnje našao se mladi španski defanziac Jesus Vallejo. Ovaj 22-godišnjak je igrač Real Madrida, ali trenutno se nalazi u Wolverhamptonu na posudbi do kraja ove sezone.

Trener engleskog tima Nuno Espirito Santo izjavio je nedavno da Vallejo nije baš u prvom planu, ali da je itekako važan dio odbrane, te da će u nastavku sezone imati dosta više šansi za igru.

Međutim, u Real Madridu nisu baš zadovoljni kako se situacija razvija jer su očekivali da će Vallejo imati dosta više prostora za igru. Kraljevski klub želi da Vallejo bude standardan član, a ukoliko se to ne popravi do polusezone onda će ga vratiti s posudbe.

Kako piše madridski AS iz Reala su već saopštili Wolverhamptonu da če Vallejo biti vraćen s posudbe ako ne dobije više šansi za igru. Ukoliko se to desi Vallejo se neće zadržati dugo u Realu jer će ga sigurno poslati na novu posudbu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Wolverhamptonu to nisu očekivali, te su poručili da nisu garantovali da će Vallejo biti prvotimac. Žele ga zadržati do kraja sezone jer već sada imaju dosta problema s povrijeđenim defanzivcima. No, čini se da u Realu ne žele ni čuti za to.

Vallejo je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu engleskog kluba odigrao sedam utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.