Poraz od Engleske 1:4

Sunovrat reprezentativnog fudbala: Nakon kadeta i juniori ostali bez elitnog kruga kvalifikacija

Bh. juniori ostali su bez elitnog kruga kvalifikacija za Euro nakon što je danas odigrano posljednje kolo u grupi 11 Prvog stupnja kvalifikacija.

Naši juniori izgubili su rezultatom 4:1 od Engleske, dok je Sjeverna Makedonija pobijedila Luksemburg sa 3:0 i na taj način zbog bolje gol razlike otišla skupa s Englezima u elitni krug.

Englezi su danas protiv bh. tima postigli po dva pogotka u oba poluvremena. U prvom su pogađali Anjorin i Laird, a u drugom Harwood-Bellis i Gordon. Jedini gol za našu selekciju postigao je Andrej Đokanović i to u 48. minuti susreta.

S druge strane Sjeverna Makedonija, koja je imala zadatak da napuni mrežu Luksemburga koliko god može, ostvarila je pobjedu od 3:0 koja joj je na kraju bila dovoljna za slavlje. Odlučujući gol, odnosno treći na meč koji je i presudio bh. timu, postigao je u 80. minuti Murati.

Englezi su završili kao prvoplasirani u ovoj grupi sa devet bodova, BiH i Sjeverna Makedonija su imali po četiri, a Luksemburg nula. BiH i Sjeverna Makedonija su u prvom kolu odigrale neriješeno, a Sjevernomakedonci su na kraju prošli dalje iako je gol razlika bila ista (minus dva) jer su postigli jedan gol više od našeg tima.

Podsjetimo, nešto ranije su i naši kadeti ostali bez elitnog kruga kvalifikacija, dok je A selekcija potpuno podbacila zauzevši u kvalifikacionoj grupi za Euro tek četvrtu poziciju. Slobodno nakon svih rezultata možemo reći da je ovo bila godina potpunog sunovrata bh. reprezentativnog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.