Bh. juniori golom u 93. minuti savladali Luksemburg

Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Bh. juniori golom u 93. minuti savladali Luksemburg

U19 reprezentacija BiH je danas na stadion Gjorče Petrov u Skoplju odmjerila snage sa selekcijom Luksemburga i slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Bio je ovo meč drugog kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se odigrati sljedeće godine.

Jedini gol na utakmici postigao je Melvin Bajrović, udarcem glavom, u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Bajrovićev bi mogao biti vrlo važan s obzirom da je juniorska selekcija, koja je u prvom kolu remizirala sa Sj. Makedonijom, sa ova tri boda došla do ukupno četiri i na dobrom je putu da se kvalifikuje u drugi krug kvalifikacija.

Naši juniori u posljednjem meču u okviru grupe 11 igraju protiv Engleske i ako ne upišu ubjedljiv poraz (5 ili više golova razlike) naći će se u drugom krugu. To se može desiti i ako Sj. Makedonija kiksa protiv Luksemburga.

Drugi (elitni) krug kvalifikacija se igra u martu naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi