9. kolo Eurolige

Real deklasirao Khimki, Bayern nakon drame bolji od Olympiacosa

Emir Dindić

Bayern je u okviru 9. kola Eurolige na svom parketu savladao nakon velike drame Olympiacos sa 85:82.

Od početka je domaći tim znao šta želi te nametnuo svoj stil igre. Nakon prvog perioda rezultat je glasio 23:17 u korist Bayerna. Međutim u nastavku se bude gosti iz Pireja te drugi period rješavaju u svoju korist rezultatom 27:20. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 53:47 u korist domaćeg tima.

U trećem periodu Olympiacos pojačava tempo te ovaj period dobija rezultatom 19:12, te nakon 30 minuta ima prednost od 66:65.

Posljednji period donio je pravu dramu u kojem su se bolje snašli domaći košarkaši te na kraju slavili pobjedu rezultatom 85:82.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Maodo Lo sa 19 i Greg Monroe koji je susret završio sa 15 poena.

Bolji od ostalih u timu Olympiacosa bili su Wade Baldwin sa 19 i Nikola Milutinov koji je susret završio sa 14 poena.

Asvel je nakon velike pobjede protiv Crvene Zvezde u Beogradu, na svom terenu dočekao Anadolu Efes i na kraju upisao poraz rezultatom 90:84.

Prvi period otišao je na stranu tima iz Istanbula koji je nakon 10 minuta imao prednost od 25:22. Drugi period nešto bolja igra domaćih košarkaša koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:21. Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 46:45 u kosti Anadolu Efesa.

Nastavak susreta donosi nešto bolju igru Anadolu Efesa koji dobija treći i četvrti period te na kraju upisuje pobjedu od 90:84.

Najefikasniji u redovima Asvela bili su Jordan Taylor, Livio Charles i Tonye Jekiri koji su susret završili sa po 12 poena.

Tim iz Istanbula u ovom susretu predvodili su Shane Larkin sa 19 poena, dok je Vasilije Mičić susret završio sa 16 postignutih poena.

Real Madrid na svom terenu večeras je deklasirao Khimki rezultatom 104:76.

Nakon prvih 10. minuta rezultat je glasio 31:25 u korist domaćeg tima. Drugi period donio je pravu rapsodiju domaćih košarkaša koji ovaj period dobijaju rezultatom 34:17, te na poluvrijeme odlaze sa prednošću od 65:42.

U nastavku susreta domaći košarkaši rutinski su priveli susret kraju te na kraju zabilježili ubjedlivu pobjedu.

Najefikasniji u redovima tima iz Madrida bila su Anthony Randolph sa 19 i Walter Tavares koji je susret završio sa 15 poena. Khimki u ovom susretu predvodili su Chris Kramer sa 14, dok je ponajbolji košarkaš ovog tima večeras potpuno podbacio i postigao samo 12 poena.

Milano je u jednoj rovovskoj bitci u večerašnjem susretu savladao Maccabi sa 92:88.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 21:21. Drugi period bolja igra domaćih košarkaša koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 26:21. Na poluvremenu rezultat je glasio 47:42 u korist domaćeg tima.

Nastavak susreta donosi bolji igru Milana koji na kraju upisuje pobjedu rezultatom 92:88.

Domaći sastav u ovoj utakmici predvodio je Luis Scola sa 20 poena, dok je Sergio Rodriguez postigao 18 a tome pridodao 11 asistencija.

 Ekipu Maccabija nezaustavljiv je bio Scottie Wilbekin sa 25 poena.

U zadnjem susret večerašnjeg programa Valencia je na svom parketu savladala Zenit sa 94:90.

Odlično su susret počeli gosti iz Rusije te prva dva perioda riješili u svoju korist rezultatom 16:15 i 22:18. Na veliki odmor otišli su pri rezultatu 38:33. Treći period viđena je igra koš za koš, te i ovaj period košarkaši Zenita rješavaju u svoju korist rezultatom 25:24. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 63:57 u korist tima iz Rusije.

Četvrti period sjajna igra domaćeg sastava koji ovaj period dobijaju rezultatom 37:27 te na kraju upisuju pobjedu rezultatom 94:90.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Valenciju u ovom susretu predvodio je Alberto Abalde sa 18 poena, dok je poen manje postigao Jordan Loyd.

Goste iz Rusije u ovom susretu predvodili su bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe i Will Thomas koji su postigli 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.