(Foto: EPA)

Trener Reala jasan

Zidane donio neobičnu odluku nakon Baleovog ispada

Midhat Šljivak

Gareth Bale odlučio je sinoć da provocira navijače Real Madrida.

On je nakon pobjede Velsa nad Mađarskom (2:0) i plasmana slavio sa zastavom Velsa na kojoj je pisalo: 'Vels-golf-Madrid, tim redom'.

Navijači Real Madrida su ovo shvatili kao provokaciju, odnosno da je Baleu klub na posljednjem mjestu, pa čak i iza golfa kojeg voli igrati. Iako su svi u Španiji očekivali kako će zbog ovog poteza reagovati trener Kraljeva Zidnedine Zidane, to se neće desiti.

Francuski stručnjak odlučio je da ne odgovara na ovakve prozivke reprezentativca Velsa i ne želi da pravi nikakve podjele unutar tima pred nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane dobro zna da sva nesloga unutar tima itekako može imati uticaja na ostatak sezone u kojoj Real i dalje ima velike ciljeve i donio je odluku da tiho pređe preko onog što je Velšanin napravio.

Sigurno je međutim da Bale neće biti dobro dočekan na Santiago Bernabeu i da ga čeka nova salva zvižduka sa tribina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.