Stavio tačku na glasine

Agent o Pepovom povratku: Ne zanima ga Bayern

U posljednje vrijeme u njemačkim medijima špekulisalo se kako bi Pep Guardiola mogao ponovo preuzeti Bayern.

Bavarci su bili u intenzivnoj potrazi za novim trenerom nakon što je otpušten Niko Kovač, a prije nego je povjerenje poklonjeno Hansiju Flicku, kao mogućni nasljednik pominjao se i Guardiola.

Da Španac dođe u Bayern zalagale su se mnoge klupske legende, ali u njegovim planovima, s druge strane, povratak u Minhen nije bio opcija. Potvrdio je to u izjavi Bild i agent iskusnog stručnjaka Josep Maria Orobitg.

"Guardiola je sretan i zadovoljan u Manchester Cityju, njegov ugovor traje do 2021. godine, a svoje obaveze želi ispuniti do kraja", poručio je Orobitg, pa dodao:

"Ni s jednim od ljudi iz Bayerna nisam razgovarao o Guardioli i njegovom mogućem povratku u Bayern."

U periodu od 2013. do 2016. godine Pep je s uspjehom predvodio minhenski tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On ima lijepe uspomene na Bayern i Minhen, gdje i dalje ima mnogo prijatelja, no povratak trenutno nije ono što ga zanima", poručio je Orobitg u razgovoru za pomenuti sportski list.

Osim Guardiole, s Bayernom su se još u vezu dovodili Erik ten Hag, Arsene Wenger, Jose Mourinho, Thomas Tuchel...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.