Pochettino od januara na novom poslu?
EPA

Više nema prepreka

Pochettino od januara na novom poslu?

Mauricio Pochettino nakon nešto manje od pet i pol godina je dobio otkaz u Tottenhamu.

Prije pola godine popularni Poch je vodio Spurse do finala Lige šampiona, međutim poslije očajnih rezultata u Premier ligi uručen mu je otkaz i na njegovo mjesto je postavljen Jose Mourinho.

Kako bi lakše prebolio otkaz Pochettinu će od Tottenhama dobiti oko 13 miliona otpremnine, što mu je zagarantovano ugovorom koji je potpisao prošle godine, a čini se da neće ni dugo čekati na novi posao.

Prema špekulacijama koje stižu iz Njemačke, naredna stanica u Pochettinovoj karijeri bi mogao biti Bayern. Nagovijestio je to i urednik SportBilda Christian Falk, tradicionalno dobro upućen u zbivanja u klubu, koji je na Twitteru podijelio status o Pochettinovoj smjeni napisavši pritom: 'Zima dolazi'.

Za Pochettinove usluge Bayern se interesovao i kada je uručen otkaz Niki Kovaču. Problem po Bavarce tada je bio ugovor koji je Argentinac imao s Tottenhamom, ali kako je u međuvremenu postao slobodan, čini se da ne postoji nijedna prepreka da preuzme minhenski klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do zime Bayern će, podsjetimo, voditi dosadašnji pomoćnik Hansi Flick.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
ovaj profil trenera i odgovara Bayernu trebali su sacekati sa imenovanjem trenera pa njega odmah angazovati...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi