Ostaje do 2023. godine?

Real želi da zadrži Benzemu

Francuski napadač Karim Benzema, po svemu sudeći, ostat će u Real Madridu.

Aktuelni ugovor Benzemi ističe 2021. godine i posljednjih sedmica se uveliko govori o njegovom odlasku, međutim čelnici Reala žele da ga zadrže na Santiago Bernabeu

Vijest je to koju su plasirali mediji i Španije, navodeći kako na ostanku iskusnog fudbalera ponajviše insistira klupski predsjednik Florentino Perez, a navodno ni sam Benzema nema ništa protiv ostanka.

Novi ugovor bi Benzemu vezao za Real sve do 2023. godine, a logični isti povlači i pitanje zarade, pa je za očekivati da bi dobio i veću godišnju plaću. Danas je po primanjima daleko ispred prvih zvijezda 'kraljevskog' kluba poput Sergija Ramosa.

Benzema je u Real stigao prije deset godina iz Lyona, a iako već u poznim igračkim godinama, demonstrirao je ove sezone klasu. Postigao je već devet ligaških golova i živi jedan od najljepših perioda u bogatoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.