"Guti nije pričao sa mnom tri mjeseca jer je morao na klupu"
(Foto: EPA)

Wesley Snijder otkriva

"Guti nije pričao sa mnom tri mjeseca jer je morao na klupu"

Midhat Šljivak

Wesley Sneijder je dao veoma zanimljiv intervju za jednu holandsku televiziju.

Bivši fudbaler Ajaxa, Intera i Reala govorio je o karijeri koju je nedavno završio, a posebno se osvrnuo na jednu situaciju iz Real Madrida.

Njegovim dolaskom u Real Madrid mjesto u prvom timu je izgubio legendarni Guti, a Sneijder otkriva da je odlazak na klupu itekako povrijedio zvijezdu Kraljeva.

"Kada sam otišao u Real Madrid odmah sam bio starter. Guti je zbog toga izgubio mjesto i nije pričao sa mnom tri mjeseca jer je preselio na klupu", otkrio je Sneijder.

Kasnije je ipak sve došlo na svoje i Guti se nije ljutio.

"Kasnije smo počeli igrati skupa. Razumjeli smo se jako dobro na terenu, pa smo čak i bez gledanja znali gdje će ko biti na terenu. On me je najviše impresionirao od svih u Realu", govorio Sneijder.

"Da sam bio potpuno posvećen fudbalu, bio bih na nivou Messija i Ronalda"

Zbog lakoće shvatanja fudbala i blagog pristupa treninzima i utakmicama Sneijder smatra da nije napravio koliko je mogao i da je mogao biti rame uz rame sa Messijem i Ronaldom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da sam živio fudbal i da sam bio stoprocentno posvećen tome, bio bih na istom nivou kao Cristiano Ronaldo i Lionel Messi", uvjeren je Wesley Sneijder.

Ipak, Sneijder ima čime da se pohvali. Gdje god da je igrao osvajao je trofeje, a svakako da je najveći Liga prvaka sa Interom 2010. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi