Mourinhovo prvo veliko pojačanje u Tottenhamu dolazi iz - Reala!

Vraća se Gareth Bale?!

Mourinhovo prvo veliko pojačanje u Tottenhamu dolazi iz - Reala!

Edmir Škorić

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon smatra da bi povratak u Tottenham bio idealno rješenje za probleme Garetha Balea.

Jose Mourinho je stigao u Tottenham i već se počinje špekulisati o igračima koje će Portugalac htjeti da dovede u London, a prema riječima bivšeg predsjednika Reala Ramona Calderona, Gareth Bale bi mogao da bude jedan od njih.

Calderon očekuje da će Bale (30) biti otpisan na Bernabeuu nakon što je slavio odlazak na Evropsko prvenstvo s Velsom uz zastavu na kojoj piše "Wales. Golf. Madrid. Tim redoslijedom".

Bivši menadžer Reala Jose Mourinho naslijedio je Mauricio Pochettino na mjestu menadžera Spursa, a Calderon vjeruje da bi se Bale mogao vratiti u sjeverni London, gdje je proveo šest sezona prije rekordnog transfera u Real 2013. godine.

"Istina je da Mourinho voli igrača", rekao je Calderon za BBC Radio Wales, dodavši: "Kada ga je Jose 2017. godine želio potpisati u Manchester United, Baleu je produžen ugovor u Realu".

Bale je već bio blizu odlaska u Kinu, ali je ovog ljeta Real ipak odustao od transfera kako bi ga zadržao.

"Problem je što sada nema ponuda za Balea. Ljetos se sve to dogodilo kada je Zidane rekao da Bale treba da ide što prije. Mislim da se pomalo mučio s tom situacijom. Očito je da ga je želio kupiti jedan klub iz Kine. Plaća je visoka i to je još jedan problem".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Realu su šokirani nekim Baleovim potezima, prije svega načinom na koji je slavio odlazak na EP, ali i zbog činjenice da je bio povrijeđen, a onda odjednom zaigrao za Vels protiv Azerbejdžana i Mađarske.

No, to su već problemi koji se tiču Reala, a što se Mourinha tiče - on je spreman napokon potpisati Balea i vratiti ga u Tottenham, čiji navijači i danas žale zbog njegovog odlaska.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
No.1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti