Diaz ove sezone nije proveo ni minute na terenu

Ove sezone nema razloga za zadovoljstvo

Agent igrača Reala potvrdio: Naredne dvije sezone će provesti na posudbi

S. Pašalić

Real Madrid će u zimskom prelaznom roku pokušati dovesti neka pojačanja, ali prije toga neki igrači će morati napustiti Santiago Bernabeu.

Jedan od igrača koji će definitivno morati potražiti novu sredinu je i Mariano Diaz koji ove sezone nije proveo ni minutu na terenu.

Prije dvije sezone 26-godišnji napadač je prešao iz Reala u Lyon za 8 miliona eura, a samo godinu dana kasnije se vratio u Madrid za 21.5 miliona eura, ali se to pokazalo kao jako loš potez.

Konkurencija u Kraljevskom klubu je dosta jaka, ali Diaz sigurno nije očekivao da mu Zidane neće dati priliku da bude bez minute na terenu ove sezone.

Ipak, to se desilo, a sada je njegov agent potvrdio da će on naredne dvije sezone provesti na posudbi.

"Mariano će otići na posudbu na dvije sezone, ali nismo još odlučili u koji klub", rekao je David Aranda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najveći problem je trenutno plata Diaza koja iznosi 4 miliona eura godišnje i mnogi klubovi nemaju namjeru da izdvoje toliki novac, ali postoje naznake da bi se ovaj problem mogao riješiti i da bi on već u januaru trebao napustiti Madrid.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.