Real želi da zadrži Benzemu

Ostaje do 2023. godine?

Real želi da zadrži Benzemu

Francuski napadač Karim Benzema, po svemu sudeći, ostat će u Real Madridu.

Aktuelni ugovor Benzemi ističe 2021. godine i posljednjih sedmica se uveliko govori o njegovom odlasku, međutim čelnici Reala žele da ga zadrže na Santiago Bernabeu

Vijest je to koju su plasirali mediji i Španije, navodeći kako na ostanku iskusnog fudbalera ponajviše insistira klupski predsjednik Florentino Perez, a navodno ni sam Benzema nema ništa protiv ostanka.

Novi ugovor bi Benzemu vezao za Real sve do 2023. godine, a logični isti povlači i pitanje zarade, pa je za očekivati da bi dobio i veću godišnju plaću. Danas je po primanjima daleko ispred prvih zvijezda 'kraljevskog' kluba poput Sergija Ramosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je u Real stigao prije deset godina iz Lyona, a iako već u poznim igračkim godinama, demonstrirao je ove sezone klasu. Postigao je već devet ligaških golova i živi jedan od najljepših perioda u bogatoj karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi