Zna se šta im je važnije

Redse u decembru očekuju dva meča u 24 sata na dva različita kontinenta, ali je Klopp našao rješenje

Endin Čaušević

Liverpool će narednog mjeseca odigrati dvije utakmice u samo 24 sata jer se poklapaju termini Carabao Cupa i nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Redse 17. decembra očekuje utakmica u Carabap Cupu protiv Aston Ville, a već narednog dana ekipa Jurgena Kloppa počinje nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu utakmicom u polufinalu protiv Flamenga.

Sigurno da u fudbalu ne viđamo tako često da jedan klub igra dva meča u samo dva dana i to na različitim kontinentima. No, Klopp je odlučio da će naći rješenje za to i da će ispoštovati veoma zgusnut raspored koji ih očekuje.

U Liverpoolu već neko vrijeme razmišljaju o tim utakmicama, a engleski mediji prenose da je Klopp već pronašao rješenje. Najbolji tim će voditi na nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, dok će šansu u Carabao Cupu dobiti juniori Liverpoola.

Klopp će predovoditi svoj tim u Kataru na meču protiv Flamenga, a meč protiv Aston Ville s klupe će voditi Neil Critcley koji je inače tim U23 ekipa s Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapiten Liverpoola protiv Aston Ville će biti 18-godišnji Curtis Jones, a pored njega će tu igrati njegovi vršnjaci bez ijednog iskusnijeg fudbalera iz prvog tima Redsa. Klopp najjači tim želi da vodi u Katar i jasno je da mu nastup na Carabao Cupu više i nije toliko bitan.

On je čak govorio da će se ekipa povući iz ovog takmičenja, ali je odlučio ipak da ispoštuje Carabao Cup iako će Aston Villa sigurno biti favorit u okršaju protiv juniora s Anfielda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.