Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva za klubove

Liverpool i Flamengo u polufinalu

Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva za klubove

E. Škorić

U Dohi se u decembru igra Svjetsko klupsko prvenstvo, a glavni favorit natjecanja ja engleski prvak Liverpool.

Titulu brani Real Madrid, ali sada će Evropu na SP-u za klubove predstavljati Liverpool, koji je ujedno veliki favorit za ovaj trofej. Ujedno je poznato svih sedam učesnika.

Liverpool kao prvak Evrope i Flamengo kao prvak Južne Amerike su u polufinalu, čekaju se njihovi rivali. U dijelu žrijega gdje je Liverpool nalazi se Monterrey, koji će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela Al-Sadd (Katar) - Hienghene Sport (Nova Kalendonija).

Flamengo u polufinalu igra protiv pobjednika meča Al-Hilal (Saudijska Arabija) - Esperance de Tunis (Tunis).

Polufinala se igraju 17. i 18. decembra, a finale 21. decembra, dok je meč za treće mjesto na programu istog dana u nešto ranijem terminu.

Prva runda je 11. decembra kada će Al-Sadd protiv Hienghene Sporta tražiti ovjeru uloge favorita i plasman u četvrtfinale gdje bi ga čekao meksički Monterrey.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije