Guardiola nema namjeru da odmara igrače protiv Dinama

Trener Cityja jasno poručio kakav je njegov plan

Guardiola za meč protiv Dinama najavljuje: Ovo je prestižno takmičenje, idemo s prvim timom

S. Pašalić, foto: EPA

Manchester City je sinoć na Etihadu odigrao samo 1:1 protiv Šahtara.

Ekipa Pepa Guardiole nije uspjela stići do pobjede, ali je i pored toga kolo prije kraja osigurala prolazak u nokaut fazu.

"Vidio sam dosta dobrih, ali i loših stvari danas. Stvari na kojima moramo raditi. Ali prošli smo u osminu finala i to je najvažnije nakon ove utakmice", rekao je Guardiola nakon utakmice.

Trener Građana se nakon toga osvrnuo i na meč posljednjeg kola protiv Dinama i dao odgovor na pitanje s kojom ekipom će doći u Zagreb.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Koristit ćemo prvu ekipu. Ovo je Liga prvaka, prestižno takmičenje. Putovat ćemo u Zagreb s namjerom da pobijedimo. U pitanju je isto tako poštovanje prema Atalanti i Šahtaru", najavio je Guardiola.

Mnogi su očekivali da bi Guardiola mogao odmoriti neke igrače s obzirom da City utakmicu protiv Dinama igra par dana nakon gradskog derbija protiv Uniteda, a nakon toga Građane čeka meč protiv Arsenala, ali čini se da Španac razmišlja drugačije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.