EPA

Odbio je prvu ponudu

Kovača pokušavaju nagovoriti da se vrati kući

Hrvatski stručnjak Niko Kovač, po svemu sudeći, neće još dugo biti bez angažmana.

Kriza rezultata i blijede igre dovele su do toga da Kovač poslije samo godinu i pol dana dobije otkaz u Bayernu, a odmor na kojem je trenutno, čini se, neće trajati još dugo. 

Za Kovačeve usluge se već interesuje nekoliko klubova, a mediji u Njemačkoj tvrde da je u ovom trenutku bivši Bayernov trener najbliži Herthi u čijem je dresu započeo svoju igračku karijeru.

Mnogi su pomislili da je Kovač zapravo otpisan u toj priči jer je jučer imenovan Jurgen Klinsmann. Ipak, renomirani njemački list Kicker navodi da je istina potpuno drugačija, odnosno da je Kovač prioritet za vodstvo Herthe i da je proslavljeni fudbaler samo privremeno rješenje do aktuelne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovač je, navodi se, odbio prvu ponudu iz razloga što ne želi preuzeti novi posao samo nekoliko sedmica nakon otkaza u Bayernu, a ljudi iz Herthe pokušat će ga nagovoriti na povratak i na kraju sezone kada istekne mandat Klinsmannu.

S Kovačevim imenom u Berlinu su gotovo svi upoznati. Tamo je, uostalom, i rođen, a Herthin dres je imao priliku nositi u dva navrata tokom igračke karijere (1992.-1996., 2003.-2006.).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.