Klinsmann nakon 10 godina trener u Bundesligi?
Foto: EPA

Čoviću se drma klupa

Klinsmann nakon 10 godina trener u Bundesligi?

Hertha našeg Vedada Ibiševića uskoro bi trebala imenovati novog trenera.

Stara dama iz Berlina trenutno se u Bundesligi nalazi tek na 15. poziciji, a četiri vezana poraza mogla bi koštati Antu Čovića posla, o čemu uveliko špekulišu i njemački mediji.

U slučaju da dobije otkaz, Čovića bi na klupi Herthe mogao naslijediti doskorašnji Bayernov trener Niko Kovač kojem bi to ujedno bio i povratak kući, a u opticaju je i ime Jurgena Klinsmanna.

Nekadašnji selektor njemačke fudbalske reprezentacije trenutno je u Herthinom nadzornom odboru, ali kako potraga za novim strategom i ne ide najbolje, čelnici kluba namjeravaju postaviti Klinsmanna kao rješenje barem do kraja polusezone ili sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Time bi se dobilo na vremenu. Rukovodstvo kluba bi u miru moglo naći najbolje rješenje za klub, a Jurgen bi se nakon toga vratio na svoje staro mjesto", navode njemački mediji.

Posljednji put kao trener Klinsmann je u Bundesligi radio 2009. godine kada je vodio Bayern, a od tada radio je samo u Sjedinjenim Američkim Državama kao selektor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi