Dosta je kritika na račun terena

Kako izgleda teren u Mostaru?

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski će do kraja godine u Mostaru odigrati još dva meča.

Zrinjski Pod Bijelim Brijegom dočekuje Mladost sutra od 16 sati, a prvi sezone okončat će duelom sa Radnikom onog tamo vikenda, također na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

S obzirom da se bliži kraj godine i da ulazimo u decembar, tereni u BiH nisu baš idealni za igru, a i ranije je bilo dosta optužbi na teren u Mostaru.

Ranije su se neki žalili na teren, a prednjačio je u tome trener Željezničara Amar Osim, koji je krajem oktobra nakon poraza u Mostaru kazao:

"Derbi je odigran u katastrofalnom terminu na katastrofalnom terenu totalno nedostojnom derbija. Treba se pobrinuti da ovo ovako više ne bude, pogotovo kad igraju dvije najtrofejnije ekipe napraviš sranje od utakmice. Igraš u Mostaru na 28 °C bez svjetala na terenu koji je njiva. Ovo je kritika Zrinjskom", kazao je Osim.

Na današnjoj presici je bilo govora upravo o tome, a pomoćni trener Zrinjskog Nenad Gagro je kazao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih posebno skretao pozornost na teren, isti je nama kao i protivniku. Potreban je naš dobar pristup i mislim da teren neće doći do izražaja", istakao je na današnjoj presici pomoćni trener HŠK Zrinjski Nenad Gagro.

No, kako teren izgleda u završnici godine, pogledjate sami u našoj fotogaleriji, a OVDJE pogledajte kompletnu ponudu za meč Zrinjski - Mladost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.