Gagro pred Mladost: Njihova pozicija nas ne smije zavarati

Pomoćni trener HŠK Zrinjski

Gagro pred Mladost: Njihova pozicija nas ne smije zavarati

HŠK Zrinjski sutra, u okviru 18. kola Premijer lige BiH, dočekuje na svom terenu ekipu Mladosti.

Pred ovaj meč je govorio pomoćni trener Plemića Nenad Gagro.

"Razmišljanja su kao i pred svaku utakmicu. Radni tjedan je bio dobar, odrađeno je ono što je bilo predviđeno. Igrači su spremni, pripremljeni su, imamo još jedan trening danas i normalno da su očekivanja velika", istakao je Gagro.

Situacija se povrijeđenim igračima?

"Nema nekih promjena kada su povrijeđeni igrači u pitanju. Van stroja su Jakovljević, Tičinović i Brkić, koji je nažalost dobio težu povredu, ali ima nas dovoljan broj i misli da možemo napraviti dobar posao... Ostali igrači su u punom trenažnom procesu, rade normalno s ekipom."

Mladost je u teškoj situaciji, pretposljednja na tabeli?

"To nas ne smije nikako zavarati. Znamo da je Mladost neugodan protivnik na strani, posebno su to pokazali na početku ove polusezone. Imaju dosta postignutih pogodaka na strani, dosta bodova, sjećamo se utakmice protiv Želje, protiv Širokog su vodili, s Veležom igrali 2:2. Sve su to dobre ekipe, nisu se oni predaval... Možda je zadnja utakmica njihova pokazala da nije to to, ali je došlo do promjene trenera koja može izazvati pozitivan šok u ekipi. Moramo očekivati tvrdu i jaku utakmicu", izjavio je Gagro.

Zrinjski je sada pod imperativom pobjede.

"Utakmice koje igramo kući, s obzirom na bodovni zaostatak za Sarajevom, moramo ići na pobjedu", poručuje Gagro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U kakvom je stanju teren?

"Ne bi posebno skretao pozornost na teren, isti je nama kao i protivniku. Potreban je naš dobar pristup i mislim da teren neće doći do izražaja", istakao je na današnjoj presici pomoćni trener HŠK Zrinjski Nenad Gagro.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi