Nova pobjeda madridskog tima

Real Madrid bez problema kroz Sankt Petersburg

Real Madrid nastavio je pobjede protiv ruskih timova u Euroligi. Nakon što su u proteklom tjednu savladali Khimki i CSKA večeras su u Sankt Petersburgu slavili protiv Zenita rezultatom 86:71.

Real je u Rusiju došao kao veliki favorit što je na kraju u ovoj utakmici uspio i opravdati savladavši manje-više rutinirano ruski tim. 

Dobro se Zenit držao u prvom poluvremenu, gosti nisu uspijevali da se odvoje na neku veliku razliku koja bi ima jamičla riješen susret već u tim trenutcima ali sredinom trećeg perioda Real je dosegao najvećih 17 razlike u ovom susretu. Smogao je ruski tim snage za još jedan povratak, prišli su sredinom zadnje četvrtine na 64:69 ali ostali su bez gasa pa je na kraju Real ipak zabilježio uvjerljivu pobjedu. 

Campazzo s 19, te sve bolji Gabriel Deck s 15 koševa najbolji u pobjedničkom timu, s druge strane motivirani Ayon je bivšem timu ubacio 18 koševa uz 10 skokova dok je Voronov dodao 17. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.