Real siguran protiv CSKA, Barca u drugom poluvremenu razbila Maccabi

Real siguran protiv CSKA, Barca u drugom poluvremenu razbila Maccabi

Košarkaši madridskog Reala novom su pobjedom potvrdili ulazak u sjajnu formu. Nakon što su prije dvije večeri demolirali Khimki, večeras su razbili CSKA rezultatom 97:81.

U prvom poluvremenu igrala se sjajna košarka, posebno napadačka s obje strane o čemu svjedoči ubačenih 100 poena u tom periodu igre. 

CSKA je bio ravnopravan protivnik i samo +4 Reala na poluvremenu sugeriralo je da će publika u Madridu gledati neizvjesnu utakmicu do kraja susreta. Ipak, Moskovljani nisu mogli pratiti razigranog domaćina u nastavku koji je počeo pogađati koš gostiju sa svih pozicija. Fantastični Gabriel Deck sa 17 koševa, 11 skokova i 6 asistencija i indeksom korisnosti 33 povukao je Real ka pobjedi a sjajno su mu asistirali Campazzo s 18 te Llull s 15 koševa. 

Voigtmann s 20 poena najbolji kod CSKA, James je dodao 14. 

U derbiju ekipa iz vrha ljestvice Barcelona je u Blaugrani dočekala sjajni Maccabi koji ove sezone igra odličnu košarku. Kao i u Madridu u prvom poluvremenu vidjeli smo odličnu košarku a gosti su bili dobri, vodili s tri koša viška na velikom odmoru i ostavljali dojam da mogu naškoditi Barceloni. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

No u drugom dijelu domaći tim pokazao je zašto je nominalno prvi favorit Eurolige u ovoj sezoni. Barcelona je praktički otpuhala Maccabi s parketa dobivši drugo poluvrijeme s visokih 53:27 te na kraju slavila pobjedu sa sigurnih 96:73. Sjajni Mirotić s 25 poena i 14 skokova priskrbio si je sasvim sigurno novi epitet igrača kola Eurolige s indeksom korisnosti 35. Odlično su ga pratili Higgins s 15 i Abrines s 12 poena.

Kod Maccabija Dorsey najefikasniji s 15 poena, Dibartolomeo je dodao dva manje. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi