Nestvarna partija nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u pobjedi Zenita
Renfroe je vodio svoj tim do pobjede

Alex Renfroe i sa 33 godine igra sjajno

Nestvarna partija nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u pobjedi Zenita

S. Pašalić

Ekipa Zenita je danas u okviru VTB lige slavila u gostima kod Unics Kazana sa 93:80.

Gosti su bili u lošoj formi uoči ovog meča nakon što su upisali tri vezana poraza u Euroligi, ali danas su ipak u ruskom prvenstvu uspjeli slaviti.

Od samog početka su gosti bili bolji, a nakon tri četvrtine su imali visoku prednost 77:53. Do kraja su domaći uspjeli malo ublažiti poraz pa je završilo 93:80 za Zenit.

Najzaslužniji za današnju pobjedu gostiju je bio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Alex Renfroe.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Amerikanac je odigrao fantastičan meč u kojem je postigao 25 poena za 24 minute igre, a upisao je šest asistencija i dodao tri skoka.

Ono što je posebno impresivno je da je Renfroe imao šut za tri poena 4/4, šut za dva 2/2 i slobodna bacanja 9/10, a sa ukupnim indeksom korisnosti 31 je bio prvo ime meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi