(Foto: EPA)

Sjajan meč na Velodromeu

Nemanja Radonjić fantastičnim golom donio pobjedu Marseilleu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Marseillea savladali su u 15. kolu Ligue 1 ekipu Bresta sa  2:1.

Ovaj meč je ponudio zaista odličan fudbal, pogotovo od strane Marseillea, koji je na kraju upisao pobjedu.

Domaći tim je čak četiri puta pogađao okvir gola. Dva puta prečka i dva puta stativa zaustavljale su pokušaje fudbalera domaćeg tima.

Sa druge strane u jednom napadu Brest je pogodio dvije stative. Irvin Cardona je pogodio prvo lijevu, pa desnu stativu i Marseille je imao mnogo sreće u ovom slučaju.

Vodeći gol viđen je u 56. minuti meča. Benedetto je majstorskim lažnjakom prevario protivničko golmana, nije uspio šutirati, ali na pravom mjestu se našao Bouna Sarr i pogodio je za 1:0.

Do kraja meča još nekoliko odličnih šansi za Marseille. Ipak, promašili su dosta velikih šansi, a zatim u 88. minuti šok. Cardona je kaznio sve promašaje Marseillea i pogodio je za 1:1.

Samo što su gosti krenuli sa centra primili su gol. Nemanja Radonjić je prekrasno pogodio za konačan rezultat susreta od 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 15. kolo:

Marseille - Brest 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.