Marseille zabilježio gostujuću pobjedu protiv Toulousea

Francusko prvenstvo

Marseille zabilježio gostujuću pobjedu protiv Toulousea

Fudbaleri Marseillea pobijedili su večeras u gostima Toulouse sa 2:0 u okviru 14. kola francuske Ligue 1. 

Marseille igra sjajno u posljednje vrijeme i ovo mu je već četvrta pobjeda u posljednjih pet utakmica, dok je Toulouse ostao na samom dnu.

Gosti su do trijumfa stigli golovima u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Benedetto i Radonjić u 76. i 79. minuti. Treba reći i to da su domaći susret završili sa desetoricom jer je još u prvom dijelu meča direktan crveni karton dobio Moreira.

Marseille je ponovo skočio na 2. poziciju i sada ima osam bodova manje od lidera PSG-a, dok je Toulouse ostao pretposljednji sa samo 12 bodova iz 14 odigranih kola.

U narednom kolu Marseille dočekuje Brest dok Toulouse gostuje kod Nantesa.

Francusko prvenstvo, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Marseille 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi