Grujičić je bio nezadrživ za odbranu Zeničana, te je večeras bio najzaslužniji za 11 uzastopnu pobjedu Krivaje

Prva liga FBiH, grupa Sjever, 11.kolo

RK Krivaja teškom mukom slavila u Zenici i osvojila titulu jesenjeg prvaka

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rukometaši Krivaje večeras su u Zenici u okviru 11.kolo Prve lige FBiH, grupa Sjever pobijedili tim Čelik-Juniora rezultatom 24:30 i tako osvojili titulu jesenjeg prvaka.

Ekipa iz Zavidovića u Zenicu je došla s omjerom od 10 pobjeda u 10 utakmica, dok su domaćini bili na omjeru od šest pobjeda, dva remija i dva poraza. Krivaja je kao favorit ušla u utakmicu, ali na kraju su uz dosta muke ostvarili pobjedu.

U prvom poluvremenu gosti su vodili uglavnom s dva gola razlike, mlada ekipa Zeničana nije dozvolila da se gosti odlijepe na veću razliku, igrali su veoma dobro i borbeno, što je pomalo iznenadilo ekipu Krivaje. Ipak Krivaja u svojim redovima ima nezadrživog Grujičića, koji je i večeras bio prevaga kada god su domaćini prišli na dva gola razlike.
Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Krivaje rezultatom 12:14.

U drugom dijelu gosti su dobro krenuli te su u 44.minuti nakon gola Grujičića imali plus četiri 17:21, ipak Zeničani se nisu predavali, davali su posljednji atom snage, te su ponovo prišli na plus dva razlike 22:24. Ipak zahvaljujući dužoj klupi, iskustvu, ali i čudnim odlukama sudija, gosti iz Zavidovića u 55.minuti odlaze na plus pet 22:27, te je bilo evidentno da će gosti upisati pobjedu. Na kraju konačni rezultat bio je 24:30 (12:14) za ekipu Krivaje.

U redovima Krivaje večeras je briljirao Bojan Grujičić s devet golova, dok je Amar Amitović dodao sedam. U redovima Čelik-Juniora, pored sjajnog golmana Ajdina Tufekčića, istakao se Dragan Martinović s pet, te Amar Kobilica s četiri gola.

Krivaja je današnjom 11 pobjedom u 11 utakmica superiornost u prvom dijelu sezone, te su sasvim zasluženo osvojili titulu jesenjeg prvaka ispred ekipa Čelika, Gradačca i Čelik-Juniora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.