RK Čelik-junior na pogon sjajnog Kobilice do pobjede nad RK Bosna Tešanj
Zeničani su na pogon sjajnog Kobilice došli do pete pobjede u sezoni, te treće pozicije na tabeli u 1.ligi FBiH

Prva liga FBiH, 9.kolo

RK Čelik-junior na pogon sjajnog Kobilice do pobjede nad RK Bosna Tešanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelik-juniora i RK Bosna Tešanj danas su u zeničkoj Areni odigrali zanimljiv meč u okviru 9.kola 1.lige FBiH u rukometu. Zeničani su u ovu utakmicu ušli kao favoriti, a to su opravdali na terenu, te su boljom igrom u drugom dijelu na kraju slavili pobjedu rezultatom 32:24.


Zeničani i ove sezone igraju s veoma mladom ekipom, ali to ih ne sprječava da opet budu u vrhu tabele. Danas su nešto boljom igrom u drugom dijelu slavili novu pobjedu, U prvom poluvremenu, gosti iz Tešnja parirali su domaćinu i nisu dopuštali da se Zeničani odvoje na veći broj golova razlike. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Čelik-juniora rezultatom 15:13.

U drugom poluvremenu zahvaljujući sjajnom Kobilici, ali i Grabusu, Ajanoviću i ostalim domaćim rukometašima ekipa Čelik-Juniora napravila je veću razliku od pet-šest golova razlike, te su sigurno priveli utakmicu u svoju korist. U posljednjih 10-tak minuta utakmice, priliku za igru su dobili svi igrači domaće ekipe.

Konačni rezultat na kraju je bio 32:24 (15:13) za Čelik-junior. Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelik-juniora, Kobilica je postigao 10, Grabus je dodao pet, a Ajanović četiri gola. U redovima Bosne iz Tešnja, Dudak je postigao sedam, a Samca pet golova.

Današnja pobjeda bila je peta za Zeničane u dosadašnjem dijelu sezone uz dva remija i jedan poraz , što ih trenutno ostavlja na treću poziciju na tabeli iza Krivaje i gradskog rivala ekipe Čelika. Ekipa iz Tešnja trenutno se nalazi u donjem dijelu tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi