Rijeka je slavila sa 4:0

Splićani su odigrali katastrofalan meč

Rijeka u derbiju na Poljudu potpuno razbila Hajduk

S. Pašalić

Nogometaši Rijeke su u derbiju 17. kola HNL-a slavili na gostovanju kod Hajduka sa visokih 4:0.

Riječani su u prošlom kolu pobijedili Inter Zaprešić i tako su prekinuli niz od tri poraza, a sada su upisali i drugu pobjedu u nizu.

Već od početka su gosti izgledali bolje na terenu, a u 43. minuti su stigli i do vodstva kada je Acosty nakon jednog odbijanca natrčao i pogodio za 1:0.

U nastavku je Rijeka nastavila sa napadima i prilike su se redale, a zatim je stigao i drugi gol i to u 82. minuti kada je Raspopović pogodio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pet minuta kasnije bilo je 3:0 nakon što je Gorgon pogodio mrežu Hajduka, a završni udarac Splićanima je zadao Halilović u 93. minuti kada je postavio konačnih 4:0. Zoran Kvržić nije nastupio na ovom meču.

Na tabeli je Dinamo prvi sa 38 bodova, Hajduk je na drugom jestu sa 31, a Rijeka je treća sa 28 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.