Trener Rijeke nakon uvjerljive pobjede: Sada se zna ko želi igrati za ovaj klub!

Rožman kratak i jasan

Trener Rijeke nakon uvjerljive pobjede: Sada se zna ko želi igrati za ovaj klub!

Nogometaši Rijeke ostvarili su danas uvjerljivu pobjedu u gostima protiv Intera iz Zaprešića u okviru 16. kola HNL-a.

Tim sa Rujevice slavio je sa visokih 4:1 i na taj način pokazao da je izašao iz krize nakon debakla od Dinama u prethodnom kolu (0:5).

Podsjetimo, tada se Rijeka zahvalila trojici fudbalera, a našeg reprezentativca Zorana Kvržića također odstranila iz tima kazavši mu da će obaviti razgovor s upravom u narednim danima.

Kasnije su informacije govorile da je do razgovora i došlo te da će Kvržić ipak biti vraćen u prvu ekipu.

Trener Simon Rožman je nakon današnje pobjede kazao kako se sada vidi ko želi nositi dres Rijeke.

"Mislim da je bila zaslužena pobjeda. Odlično prvo poluvrijeme koje smo željeli, malo previše kontrole u nastavku, ali teško je ovo gostovanje i zadovoljan sam. Nije bilo lako u ovom periodu, igrači su prihvatili način rada i sad se zna koji igrači žele nositi grb ovog kluba. Prvih pola sata je ono što ja želim, brza tranzicija i dobra organizacija poslije izgubljene lopte. Pokazali smo u svim fazama kakvi želimo biti i to treba sada rastegnuti na veći broj utakmica", kazao je Slovenac nakon uvjerljive pobjede.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Kvržić se povrijedio protiv Italije i tada se govorilo da je stvar ozbiljnije prirode, ali iz Rijeke su brzo demantovali te navode i poručili da će se desni bek kroz dvije ili tri sedmice vratiti.

Rijeka se nakon današnje pobjede popela na 4. poziciju i sada ima 25 osvojenih bodova. Inter je pretposljednji sa samo 11 poena nakon 16 kola.

Top Komentari

Adnanos
Pa nije Inter Dinamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije