(Foto: EPA)

Džeko izborio penal

Trijumf Rome u Veroni

Midhat Šljivak

Roma je u 14. kolu italijanske Serije A savladala kao gost Veronu na Bentegodiju rezultatom 1:3.


Tri pogotka u ovom meču vidjeli smo u prvom poluvremenu, a prva do vodstva je stigla Roma.

Bila je to zaista sjajna akcija u 17. minuti meča. Lorenzo Pellegrini fantastičnom loptom pronalazi Justina Kluiverta, a ovaj pogađa protivničku mrežu za prednost od 0:1.

Nije dugo trajalo slavlje Vučice. Samo četiri minute kasnije Faraoni je pogodio nakon odlične akcije za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, Roma na odmor odlazi vodstvom. U 45. minuti Edin Džeko je sjajno iznudio penal, a Diego Perotti je precizan izvođač za prednost gostiju od 1:2.

U nastavku meča nismo mogli previše uživati u atraktivnom fudbalu. Verona je na sve načine pokušavala doći do izjednačenja, ali jednostavno nisu imali kvaliteta da naprave više u fazi napada.

Zato je Roma svoju šansu u finišu meča iskoristila. Mkhitaryan je pobogio za konačnih 1:3.

Edin Džeko je igrao do 86. minute ovog meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 14. kolo:

Verona - Roma 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.