Video tehnologiju opisao na očekivan način

Legendarnom napadaču VAR poništio tri gola na jednom meču

A. Čaušević

Mnogi napadači nakon uvođenja VAR tehnologije su se našli u situaciji da uzalud proslave neki pogodak. 

Na svojoj koži je to prošlog vikenda najbolje osjetio Mario Gomez kojem su u utakmici protiv Sandhausena poništena čak tri gola. Meč je završen sa 2:1 u korist domaćina. 

Sandhausen je dovodećeg gola stigao u prvoj minuti preko Bouhaddouza. Stuttgart je izjednačio u 10. minuti, ali je VAR taj gol poništio zbog milimetarskog ofsajda.

U 24. minuti Bouhaddouza povisuje na 2:0, onda Gomez postiže prelijep gol škaricama, ali je VAR opet stupio na scenu. Ponovo ofsajd i opet milimetarski.

Gomez je postigao i treći gol, ali ovaj put se nije radovao već je odmah pogledao u sudiju. VAR je opet signalizirao da je bio ofsajd pa mu je ponovo pogodak poništen.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Bio sam prijateljski nastrojen (prema VAR-u) jer bi trebalo da je pravedan, ali je za nas napadače to katastrofa. Taj sistem, takav kakav je trenutno, je veliko sr*nje", rekao je legendarni napadač koji najveći trag ostavio u Bayernu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.