Stuttgart vodi protiv Union Berlina: Mario Gomez dao najsretniji gol u karijeri

Iskusni napadač pogodio za 2:1

Stuttgart vodi protiv Union Berlina: Mario Gomez dao najsretniji gol u karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Stuttgarta igraju trenutno na svom terenu protiv Union Berlina prvi meč doigravanja za Bundesligu.

Stuttgart nije uspio da izbori opstana u Bundesligi kroz mečeve prvenstva, te moraju igrati doigravanje s Union Berlinom koji je završio treći ove sezone u Cvajti.

U samom finišu prvog poluvremena vidjeli smo dva gola. Prvo je Stuttgart poveo u 42. minuti kada je iskusni Gentner pogodio mrežu gostiju.

Međutim, Union Berlin je izjednačio već u narednom napadu. Anderson je asistirao, a fantastično se u kaznenom prostoru snašao Abdullahi koji pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, na samom početku drugog dijela domaći su poveli sa 2:1. U igru je ušao iskusni Mario Gomez koji je u 51. minuti postigao jedan od najsretnijih golova u karijeri jer se lopta odbijala kao u fliperu do mreže Union Berlina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi