Legendarni Gomez ispao u Cvajtu i postao najplaćeniji drugoligaš ikada

Ostat će u klubu

Legendarni Gomez ispao u Cvajtu i postao najplaćeniji drugoligaš ikada

Jedan od najboljih napadača Bundeslige u ovom stoljeću Mario Gomez ispao je prije nekoliko dana u Cvajtu i bit će primoran da po prvi put u karijeri igra u drugoj ligi.

Njegov Stuttgart izgubio je nakon dvomeča od Union Berlina koji se na taj način plasirao u Bundesligu, dok će popularne Švabe biti primorane na drugi put u posljednje tri godine igraju drugu ligu.

Ipak, bez obzira na to, najpoznatiji igrač ove ekipe Mario Gomez nema namjeru napustiti klub, a to je potvrdio i njegov agent.

"Mario ne želi otići u ovakvoj situaciji. Želi pomoći klubu da se vrati u Bundesligu", kazao je agent nekadašnjeg reprezentativca Njemačke, a slično je prije nekoliko sedmica u razgovoru za njemačke medije govorio i sam fudbaler. On je tada spomenuo da karijeru namjerava završiti upravo u redovima Stuttgarta.

Obzirom da će naredne sezone igrati Cvajtu, već sada možemo reći da će on postati najplaćenij igrač koji je ikada igrao u ovoj ligi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Do sada je imao platu od šest miliona eura godišnje, a obzirom da je klub ispao u niži rang, ona će mu biti smanjena na 4,5 miliona. Bez obzira na to bit će najplaćeniji igrač u Cvajti ikada, a prije njega rekord je držao Pierre-Michele Lasogga iz HSV-a koji je zarađivao 3,4 miliona eura.

Gomez neće biti najplaćeniji igrač samo u Cvajti već će biti jedan od najplaćenijih igrača u svim drugim ligama svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi