Izdato saopštenje

NSBiH se oglasio povodom sporne fotografije na Pecari

Edmir Škorić

Nogometni savez Bosne i Heregovine oglasio se povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zvijezde 09, koja je odigran na Pecari u nedjelju.

Podsjećamo, sudija je tada prekinuo meč zbog fotografije osuđenog zločinca Slobodana Praljka koja se pojavila na jednoj od tribina gdje su bili smješteni navijači Širokog.

Iako se u prvi trenutak činilo da su igrači Zvijezde 09 samoinicijativno napustili teren, to je ipak uradio sudija Sabrija Topalović, tražeći da se ukloni sporna fotografija.

U svom saopštenju o spornoj situaciji NFSBiH je objavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.