Šta se dešavalo na Pecari: Prekid zbog diskriminatorskog ponašanja, formirana i krizna grupa

Prekid obilježio meč 18. kola u Širokom Brijegu

Šta se dešavalo na Pecari: Prekid zbog diskriminatorskog ponašanja, formirana i krizna grupa

S. Mlaćo

Široki Brijeg je danas savladao Zvijezdu 09 4:0, te upisao sedmu pobjedu ove sezone.

Širokobriježani su dominirali od početka do kraja, a susretu je obilježio i prekid pred kraj prvog dijela.

Naime, domaći navijači su postavili na ogradu tribine gdje se nalaze fotografiju hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je osuđen za ratne zločine, zbog čega je glavni sudija Sabrija Topalović iz Zenice nogometaše poslao u svlačionicu.

U izvještaju delegata naveden je ovaj incident.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na terenu za igru nije bilo incidenata dok je na dijelu sjeverne tribine sa organiziranom navijačkom skupinom "Škripari" bilo diskriminatorskog ponašanja zbog čega je glavni sudija u 31. minuti prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionicu. U prekidu koji je trajao sedam minuta aktivirana je Krizna grupa, a u međuvremenu navijači sa tog dijela tribine napustili su stadion. Korektan doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih lica", stoji u izvještaju delegata Amira Hadžića iz Velike Kladuše.

Zbog prekida meča Širokobriježane očekuje nova novčana kazna, a nije poznato da li će doći i do suspenzije stadiona ili tribine na kojoj su se našli popularni Škripari.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Plavi orkestar
Ovi iz dana u dan sve gori i gori.Mozda im treba neko objasniti da je to gdje su oni došli fudbalski stadion i da se tu igra utakmica a da svoje fašisticke skupove organizuju negdje na drugom mjestu.Red bi bio zbog raje koja voli fudbal i koji dodju na stadion zbog utakmice.
19 2
adaStolac
Dostojanstveno stitio da bi potom ubijao, kao i vecina ljudi tadasnjeg vrha hrvatskog naroda! Stitio je i blaz kraljevic muslimane i bosnu i hercegovinu, pa su ga ubili hrvati zbog toga sto je ostao privrzen ideji zajednickog zivota. Samo vi nastavite mahat, to ide svima u prilog osim vama.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti