Guardiola nije sretan sa realizacijom

Trener Građana smatra da se ponavlja situacija iz prošle sezone

Guardiola okrivio svoje igrače za krizu u kojoj se našao City

S. Pašalić

Pep Guardiola kao uzrok za krizu u kojoj se našao Manchester City vidi u lošoj realizaciji svojih igrača u završnici.

Građani su u subotu odigrali 2:2 na gostovanju kod Newcastlea i u posljednjih pet utakmica su ostvarili samo jednu pobjedu.

Trener ovog tima vjeruje da su stvari mogle biti drugačije da su njegovi igrači bili precizniji i mirniji u završnici i očekuje da se to popravi u narednom meču.

"Prilično je slično prošloj sezoni. Imali smo 24 udarca i nisu svi išli u okvir gola. Imali smo tri ili četiri situacije jedan na jedan s golmanom.", rekao je Guardiola, pa nastavio:

"Oni su pucali dva puta i postigli pogodak. Oni imaju nevjerovatnu statistiku. Trebamo nastojati da stvaramo više i manje primamo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moraju vjerovati da sutra možemo pobijediti - to je situacija u kojoj smo trenutno", dodao je Pep Guardiola.

Manchester City će u utorak odigrati meč u gostima kod Burnleya i ovo je prilika za igrače ovog tima da poslušaju savjete Guardiole i budu precizniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.