Nije mogao izbjeći pitanje

Messi komentarisao potez Ronalda da ne dođe na dodjelu Zlatne lopte

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je u Parizu osvojio svoju šestu Zlatnu loptu, a iza sebe je ostavio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Messi je jedini fudbaler u historiji koji je uspio osvojiti šest Zlatnih lopti, a Ronaldo je sada iza njega jer ima jednu nagradu manje. Portugalac sinoć nije ni došao u Pariz na dodjelu Zlatne lopte već je bio u Milanu.

Ronaldo je bio na ceremoniji na kojoj je proglašen za najboljeg igrača Serije A za prošlu sezonu. Njegov potez se nije svidio sportskoj javnosti, ali je Ronaldo još prije nekoliko sedmica saopštio da neće doći u Pariz.

Već tada se znalo da on sigurno nije osvajač Zlatne lopte, a da za njega stvar bude gora osvojio ju je njegov najveći rival. Messi sinoć nije mogao izbjeći pitanje o odluci Ronalda da ne dođe u Pariz, te je dao kratak odgovor.

"Ne mislim da Cristiano Ronaldo nije bio na ovoj ceremoniji samo zato što on nije osvajač", kratko je Messi odgovorio novinarima nakon dodjele Zlatne lopte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.