To se čekalo: Van Dijk se oglasio nakon što ga je čitav fudbalski svijet napao zbog Ronalda

Holanđanin smirio strasti

To se čekalo: Van Dijk se oglasio nakon što ga je čitav fudbalski svijet napao zbog Ronalda

Holandski defanzivac Virgil van Dijk oglasio se preko društvenih mreža nakon što ga je čitav fudbalski svijet počeo osuđivati zbog toga što je uvrijedio Cristiana Ronalda tokom sinoćnje ceremonije dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta. 

Podsjetimo, Van Dijk je novinarki, tokom intervjua, rekao kako Ronaldo uopšte nije rival za pobjedu, a između ostalog nakon takve izjave oglasio se i poznati novinar Piers Morgan koji je naružio defanzivca Redsa.

"Ne, Cristiano Ronaldo je daleko veći igrač, ti nisi u njegovoj ligi", poručio je Morgan pa je uslijedio odgovor Van Dijka.

"Zdravo Piers, da nisi nasjeo na cirkus društvenih mreža i poslušao čitav intervju, shvatio bi da se radi o šali, a ja samo imam respekt prema njima dvojici", napisao je Van Dijk misleći na Ronalda i Messija.

Čini se kako bi ovom izjavom stoper Liverpoola mogao da smiri strasti koje su nastale, ali pitanje je da li će Ronaldo prihvatiti ovu 'šalu' na svoj račun.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, cijeli sinoćnji intervjuu Van Dijka glasi ovako:

"Bila je ovo nevjerovatna godina, ali tu je nekoliko igrača koji su pomalo nestvarni. Tako da, morate ih respektovati. Bio sam blizu, ali neko je bio malo bolji. Vrlo sam sretan zbog onoga što sam postigao prošle sezone s Liverpoolom i Holandijom i nadam se da ću to ponoviti ove sezone. Ali, to će biti teško jer su ovi momci još uvijek aktivni", kazao je Holanđanin.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi