Rijetki su ovakvi fudbaleri

Mkhitaryan je pravi fenomen, Italijani su ostali u čudu

Iako fudbalere obično bije glas da nisu baš "najbistriji", postoje i izuzeci. Najbolji primjer toga je Henrikh Mkhitaryan.

Osim što je danas daleko najveća armenska zvijezda, 30-godišnji Mkhitaryan se može pohvaliti kako je uz fudbalske obaveze uspio da završi i dva fakulteta i pritom nauči nekoliko jezika.

Uz maternji poznaje ruski od malih nogu s obzirom da mu je majka upravo iz te zemlje, ukrajinski je naučio igrajući za Šahtar, a osim engleskog i njemačkog gdje je također igrao, poznaje još francuski i portugalski jezik.

Nije se Mkhitaryan na tome zaustavio, da mu učenje jezika ide 'kao od šale' pokazao je i time da je za tri mjeseca koliko igra za Romu listi jezika koje poznaje dodao i - italijanski.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokazao je to Mkhitaryan proteklog vikenda davajući izjavu nakon utakmice između Rome i Verone, a mediji u Italiji već su ga nazvali fenomenom i čovjekom koji je primjer da se sve može naučiti ukoliko postoji želja.

Među poliglote u fudbalskom svijetu spada i naš Miralem Pjanić. On govori ukupno šest jezika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.