Trijumf Rome u Veroni
(Foto: EPA)

Džeko izborio penal

Trijumf Rome u Veroni

M. Šljivak

Roma je u 14. kolu italijanske Serije A savladala kao gost Veronu na Bentegodiju rezultatom 1:3.


Tri pogotka u ovom meču vidjeli smo u prvom poluvremenu, a prva do vodstva je stigla Roma.

Bila je to zaista sjajna akcija u 17. minuti meča. Lorenzo Pellegrini fantastičnom loptom pronalazi Justina Kluiverta, a ovaj pogađa protivničku mrežu za prednost od 0:1.

Nije dugo trajalo slavlje Vučice. Samo četiri minute kasnije Faraoni je pogodio nakon odlične akcije za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, Roma na odmor odlazi vodstvom. U 45. minuti Edin Džeko je sjajno iznudio penal, a Diego Perotti je precizan izvođač za prednost gostiju od 1:2.

U nastavku meča nismo mogli previše uživati u atraktivnom fudbalu. Verona je na sve načine pokušavala doći do izjednačenja, ali jednostavno nisu imali kvaliteta da naprave više u fazi napada.

Zato je Roma svoju šansu u finišu meča iskoristila. Mkhitaryan je pobogio za konačnih 1:3.

Edin Džeko je igrao do 86. minute ovog meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 14. kolo:

Verona - Roma 1:3

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krndija26
Forza Roma!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi